• Postita kommentaar:2 kommentaari
  • Reading time:4 minutit lugemist

Kui ma teistes asjades olen ma rohkem öko, siis hügieenisidemed on need, mida ma reaalselt pole julgenud väljavahetada. Ma küll ei tea miks aga tavalised sidemed on kuidagi turvalised? Mõned isegi lõhnavad hästi?. Ma pigem arvan, et muul ajal kui ma noor neiu olin, mingidest muudest variantidest ei räägitudki. Kui kasutada neid aastast aastasse, siis ei tekigi mingit mõtet, et mis oleks kui vahetaks välja? Mõtleks enda peale? Või looduse peale? Või miks ma peaks enda jaoks mingit turvalist asja muutma?

See mõte on mul keerelnud mitu head kuud peas, ent mul millegi pärast pole jätkunud julgust või olen ma lihtsalt mõningate asjade suhtes skeptiline. Nagu olin hambapesu tablettidega, minu kõige suuremaks hirmuks oli see, et lapsed ei võta seda omaks! Kuid juhtus nii, et nad võtsid selle kohe omaks. Üllatavalt kiiresti.

Tulles tagasi nüüd hügieenisidemete juurde, siis neid reklaame tuli facebookis seinast seina ning raske oli nende vahel valida. Tunnistan, ma väga ei süvenenudki. Kõiki ainult kiideti, seega ma ei hakanudki mõtlema teistsugusele tagasisidele.

Kuniks tänaseni. Mul oli kindel plaan soetada endale korduvkasutatavad hügieenisidemed ning ma enda arust leidsin kõige odavamad. Kuna ma ei taha seda firmat maha teha, sest ma pole neid ise kasutanud ning minu arvamus on kujunenud teiste inimeste tagasiside kaudu, siis andkem mulle andeks. Nagu õige eestlane ikka, tegin enda arust hea diili. Sain 6 tükki 32 eurot eest ning teisel lehel oli 3 tk 22 euro eest. Mille teie oleksite valinud?

Muidugi valisin ma soodsama. Mitte ma ainult ei valinud, vaid tellisin ära. Tegin story ning järsku hakati mulle kirjutama. Ja siis sain juba aru, et olin valinud fliissidemed, mis ei lase kehal hingata. Natukene mõtlemist ning otsustasin kirjutada ja paluda tellimus tühistada. Ma esimest korda elus tühistasin tellimuse.

Läksin oma lemmik kaubamajja http://www.zerowaste.ee ja tegin tellimuse. Lisasin veel oma lemmik pesupulbri, milleks on https://zerowaste.ee/toode/pesupulber-biovegan-family-sidrunhein-1-kg/ , sidrunhappe ning ka hambapesu tabletid.

Nüüd ootan ma huviga ning tahan juba proovida ning vaadata, millised on nad peale kolmandat või kümnendat pesu. Muidugi on võimalus ka proovida menstruatsiooni “anumat”.

See mõte tundub hea kuid ma kardan, et ma ei suudaks leppida sellega, et mu sees oleks mingi võõrkeha. Sellepärast pole ma ka tampoonide usku.

Täna tuli kuidagi selline naiselik postitus. Minu meelest on täiesti okei rääkida ka asjadest, mida igaüks ei räägi. Või ei söanda, sest see on tabu või lihtsalt imelik? Minu meelest on see okei.

Sellel postitusel on 2 kommentaari

  1. Hetu

    Julge naine! Mulle ka see cup pinget ei paku, tundub hirmus, aga neid sidemeid olen isegi tahtnud proovida. Jään su ausat tagasisidet ootama!
    Mu jaoks sidemed ja lapse mähkmed pole minu jaoks ökona…. ahvatlevad😂. Kuigi tahaks olla kohati rohelisem, siis …. jah nii ta on.

    1. kohvihoolikuelu.ee

      Ausat tagasside saad, sest see on asi, milles tahan olla kindel, et need päriselt toimivad ega ei lepi kuskil..või millised need välja näevad peale 15ndat pesu.

Lisa kommentaar