• Postita kommentaar:Ei ole kommentaare
  • Reading time:2 minutit lugemist

Juba paar nädalat tagasi hakkas Paul Herbert esimest korda piimast keelduma. Kord virutas käega, kord loopis vihaselt pudeli maha. Alguses arvasin,et see võib olla tingitud kuumast ilmast. Igaks juhuks proovisin ka piimsegu, mõtlesin, et ehk on ainult kitsepiima streik, siis ostsin ka seda valmis piimasegu. Ikka ei olnud muutusi.

Aga isegi jahedate ilmadega ei tahtnud ta piimapudelit isegi mitte näha.Ma oled suutnud talle ainult öösel piima kurku valada, kui ta poolunes on, või siis vara vara hommikul,jällegi, läbi une.

Üks kord jõi isegi päevasel ajal. Ning ainukeseks korraks see jäigi. Me küll proovisime igasuguseid nippe, vahetasime joogi- ja piimapudelid ära, see ei aidanud. Sai aru ja hakkas jonnima,üldjuhul viskas ta selle pudeli kohe oma näo eest ära. Te ei kujuta ette, kui pahaseks ta üks kord sai. Nagu oleksin sooritanud sajandi kuriteo.

Me kõik teame,et kuni aastaseni peaks olema lapsel põhi toit piim, lisatoiduks on siis püreed,puuviljad vms. Seoses selle piimastreigiga on mul lausa raskusi toidu valmistamisega. Ma pean igal hommikul esimese asjana hakkama putru keema. Soetasime endale ka spetsiaalse soojatoidu termose. Muidu peaksin igal söögi korral hakkama vaaritama. Varem oli lihtne, andsin pudeli kätte ja tüüp oli rõõmus ning sai kõhu ilusti täis. Nüüd on ainult üks jorin ja undamine, ning ega kõik pudrud talle ei maitsegi.

Täna sai mul mõõt täis, ning lisasin mannapudrule natukene moosi, sest ta kategooriliselt keeldus putru söömast. Arvate et moosiga sõi? Ei. Tema näoilmest võisin väljalugeda,et kui ta oskaks rääkida, oleks ta mind otsejoones pikalt saatnud.

Lõpuks läksin poodi ja ostsin hulga erinevaid püreesi. Ostsin ainult kaks magusat püreed, teised olid kõik soolased

Rääkisin ka perearstile sellest piimastreigist ja ta ütleski,et osad lapsed keelduvadki mingil aja hetkel piimast ning polegi midagi teha. Ma arvan ka,et Paul Herbert tahab olla juba suur mees. Ta ei tea seda, et isegi suured mehed joovad piima.

Teisisõnu- minu mõistus on otsas.

 

 

Lisa kommentaar