• Postita kommentaar:3 kommentaari
  • Reading time:2 minutit lugemist

Ma räägin endast. Nagunii te kõik mõtlete, et ta oma ökoga täitsa ära keeranud, muud ei tule kui öko öko öko öko . Tegelikult asi vist nii hull ei ole, aga ma olen selle poole teel.

Eelmine aasta tegin ma algust. Nimelt, üritasin koduses majapidamises loobuda täielikult kemikaalidest. Alustasin ikka suure hurraaga aga see vajus vaikselt ära. Ikkagi soetasin vaikselt neid ökoasju edasi. Erinevus oli selles, et ma ei rääkinud sellest enam nii kõva häälega.

Alates veebruarist, olen saavutanud päris palju. Muidugi on ka algteadmisi juurde lisandunud. Kohati aga tundub et olen alles alguses.

Kõige suurem erinevus on selles- et ma olen hakanud mõtlema rohkem looduse peale, olen teadlikult vähendanud pakendeid ning muutnud nii oma kui ka laste söögilaua palju palju tervislikumaks. Ma teen nüüd teadlikke valikuid, võib loobuda sellest ja sellest ning osta ka natukene kallima hinnaga kui ma tean, et see teeb keskkonnale head. Ja öko ei pea olema alati kallis, see muudab su tarbimisharjumusi. Su mõttemaailma.

Ja ma ostsin täna oma esimese öko vetsupaberi. Hip hip hurraa!

Sellel postitusel on 3 kommentaari

  1. S.

    Mulle su öko lähenemine küll meeldib ja kasvõi see, et ise kanu kasvatad on selles osas ikka äge. Tead täpselt, mida kanad söönud on ja et nad on rõõmsad ja rõõsad. Öko WC paber kõlab küll ka hästi, aga ma pööraks tsipa tähelepanu sellele, et selle wc-paberi tootmiseks tuuakse bambus Hiinast Rootsi, kust siis valmistoode tuuakse Eestisse. Ökoloogiline jalajälg on ilmselt tänu sellele suurele transpordiahelale siiski päris suur. Vbla (ma pole arvutusi teinud, ei tea) on keskkonna mõttes siiski ökom tarbida meie Kehra tselluloosivabriku toodangut, isegi kui toormaterjal nii öko pole? Kõige ökom oleks ilmselt ajalehti kasutada peldikupaberina, aga noh ärgem äärmustesse ka mingem 😂

    1. kohvihoolikuelu.ee

      Ma kindlasti uurin ka Kehra tselluloosivabriku toodangut. Kusjuures, ma mäletan, et olen kasutanud väiksena ajalehti aga tänapäeval oleks see tõesti vist liiga hull😆

      1. S.

        Mul üks tuttav töötas (ca 5 a tagasi) Kehra tselluloositehases ja ütles, et seal tegelikult toodetakse paljusid wc paberi brände (nt ka Zewa). Hakkas nüüd mind ennast see ka huvitama ja üritasin kiire Google otsingu teha, aga paraku mul mingit tõestust ei õnnestunud leida, et see sama Zewa, mida ma saan suvalisest poest osta, oleks Eestis toodetud.
        Nii et jääb siiski ‘naised saunas rääkisid’ jutu tasemele mul see asi siin.

Lisa kommentaar