• Postita kommentaar:Ei ole kommentaare
  • Reading time:4 minutit lugemist

Sel hetkel kui ma kirjutasin oktoobri kuus oma kolleegile ning avaldasin soovi hakata vabatahtlikuks, teadsin ma seda, et mu elu hakkab muutuma.

Mingi asi on minu sees põlema hakanud, sest minus on tärganud soov saada oma elule muu tähendus. Ma ei taha enam lihtsalt eksisteerida, tahan muuta maailma paremaks paigaks ja panustada rohkem kui üks tavaline eestlane.

Ma ise arvan, et see on suuresti seotud minu haigla tööga. See on andnud mulle mingisuguse isikliku soovi ja lükke muuta midagigi!

Vähiravifondi vabatahtlik olen ma olnud juba pool aastat. Võin õelda, et olen olnud kohal igal üritusel, mille olen suutnud oma kiire elutempole vahele suruda.

Kuid kui ma haiglas nägin Eesti Punase Risti vabatahtliku kuulutust, siis ma ei pidanud üldse mõtlema, ma olin sekundiga selle juba ära otsustanud.

Mõned mõtlevad, et olen hull ja teised mõtlevad, et väga äge.

Eile oli siis meie esimene baaskoolitus, mis osutus väga ägedaks.

Kui eile küsiti alguses, et “Miks me siia tulime”, siis vist keegi ei tihanud kohe sõna võtta, kuid tõesti me olime tulnud kokku sinna vabatahtlikult ning sooviga teisi kaitsetud inimesi aidata. Nagu teada et Punases ristis on kõige tähtsamad sõltumatus ja neutraalsus.

Eilsel koolitusel saime nii palju uut infot, rääkisime ka ajaloost, kust said kõik alguse ja muidugi ka embleemide sümbolitest. Mind ise kõnetas Rahvusvaheline humanitaarõigus.

Kui algselt panin kirja end üld vabatahtlikuks, siis poole koolituse ajal muutsin ma meelt ning palusin end lisada operatiivvabatahtlikuks.

See koolitus kuidagi nii mõjutas mind seesmiselt, sest see tekitas tunde, et tahan rohkem panustada. Ja muidugi ootan ma kõiki neid tulevasi koolitusi🤍

Kui sul tekkis huvi ja tahtmine. Otsi üles oma elukoha/maakonna selts ja anna endast märku.

Sama teema on ka Vähiravifondi vabatahtlikuna. Kui sa tunned, et sul on natukene aega ja tahad teha inimestele head, siis tule ja liitu meiega!

Mul ka pole aega, arvestades mu elutempot, siis kuskilt ikkagi olen selle aja leidnud.

Kommenteeri palun, mis mõtted tekivad sul kui kuuled sõna “vabatahtlik”

Lisa kommentaar